Ads 468x60px

Saturday, September 11, 2010

Hari Ke 2 Raya

Buat pertama kalinya sejak peristiwa di ofis hari tu, aku dapat tidur dengan nyenyak. Terasa badan begitu segar sekali. Baru rasa semangat sket nak buat urusan harian bila tidur & rehat cukup. Walaupun kadang-kadang diganggu oleh adik aku yang asyik-asyik bukak pintu intai tengok laptop aku ni tengah free ke tak, sebab dia nak main facebook.

Ada jugak terasa hangin, tapi memandangkan dia nak guna, aku tak kesah. Aku just buat-buat tak sedar dia masuk bilik nak amik notebook aku bawak lari gi masuk bilik dia.

Aku baru bercadang nak gi jalan-jalan beraya sambil bercuti kat cameron highland, tiba-tiba aku terbaca satu email yang bagitau, hati-hati kalau nak gi ke tanah rata, banyak samseng india kat situ. Jangan lepak kat restoran D'Cennai. Kalau nak bercuti, gi kat Brinchang.

Bila aku dapat email yang macam tu, buat aku pikir 2-3 kali nak gi ke tak nak cameron tu. Kena pikir plan B lak. Gi genting kot. Tapi of course kena keluar banyak duit kalau gi genting. Mana lagi laaaa aku nak gi ni. Aku nak gi hamek angin sejuk je. Bukit bendera jauh sangat la pulak. Tolong bagi cadangan, kat mana tempat tanah tinggi yang best untuk jalan-jalan.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 comments:

luahfikiran said...

SALAM,
SUNGGUH2 RAYA NAMPAKNYA. BAGUS LAH TU, KALAU ADA KELAPANGAN DAN ADA PULA DUIT. KALAU NAK MINTA CADANGAN TEMPAT, MACAM MANA KALAU PERGI KE BUKIT FRASER. TAK JAUH SANGAT, KOS PUN TAK BANYAK, DAN TAK BIMBANG SANGAT SEGI KESELAMATAN NAIK TURUN BUKIT FRASER.KALAU NAK TIDUR SANA MUNGKIN ADA MASALAH SIKIT. SEBAB MUSIM CUTI PERAYAAN NI. KENA CALL DULU SEBELUM PERGI

Pria Teruna said...

thanks sebab bagi cadangan. sekarang ni baru je balik dari bbq kat ulu yam. lepas bbq tu, terus gi naik genting jalan-jalan kat atas tu. tak main pun game kat atas tu. sekadar memerhati dan ambik angin malam je. nasib baik la senang dapat parking kat atas tu. kalau tak, bukan main susah lagi nak carik parking. maklum la... musim raya katakan. semua kat kampung. hehehe

luahfikiran said...

SALAM,
HARAP SIHAT SEJAHTERA. TAK ADA N3 BARU ?

Post a Comment