Ads 468x60px

Tuesday, October 19, 2010

Buat Duit Secara Online

Ada sorang kawan aku ni yang memang boleh dikategorikan tahap sederhana tentang pengetahuan IT. Hari-hari tanya aku pasal cara nak buat duit melalui internet. Banyak kali jugak la aku kasi idea, penerangan ext. Tengah aku sembang pasal google adsense, teringat aku tentang akaun adsense aku yang dah kena ban dengan pakcik Google. Sedih jugak la sebab time tu duit kutipan adsense aku boleh tahan la jugak. Sebab-sebab akaun adsense aku kena ban ialah aku terklik iklan aku sendiri.

Lepas je aku dapat tau adsense aku kena ban, terus aku hantar email kat pakcik Google kasi explaination. 2 hari lepas tu, aku dapat respon email standard dari diorang. Bla bla bla... Lepas tu aku pun beralih la ke bidvertiser. Hasil dari bidvertiser aku tu boleh laaa.... Walaupun tak sebanyak google adsense. Lagi pun yang bestnya dengan Bidvertiser ni, duit boleh withdraw minimum $10 transfer ke paypal.

Tapi tahukah korang, tak perlu blog, tak perlu isi kandungan yang canggih-canggih pun korang boleh duit dengan cemerlang dengan hanya menggunakan adsense je. Hehehe... Nak tau caranya? Insyaallah, nanti kalau aku rajin, aku akan kongsikan. Tapi kena kerap la singgah kat sini. Mana la tau, korang antara pertama yang akan tau rahsianya. Heheheheh

0 comments:

Post a Comment